Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Riis Bilglass

Strategi for mobil nettside ga høy konverteringsrate

Oppdrag fra kunde:
Tilpasse bilglass.no for mobile enheter
Øke konverteringsraten fra mobiler

 

Strategi:
Analysere mobilt bruksmønster på bilglass.no
Lage en «i bilen»-vennlig mobilside

 

Verktøy:
Google Analytics
Google AdWords SØK
Google Display Remarketing

 

Design av elementer og utvikling: Mustasj


Konverteringsrate: stabilt over 10 % fra organisk og betalt søk.

Fluktfrekvens

-29%

Stabil konverteringsrate fra SØK

10%

Vår løsning:

Riis Bilglass er Norges største bilglasskjede, med over 100 avdelinger fordelt over hele landet. 
Mobilbrukeren er blant de viktigste besøkende på bilglass.no, da behovet for reparasjon av steinsprut melder seg umiddelbart etter at skaden er oppdaget, gjerne mens man sitter i bilen. Etter grundige analyser av bilglass.no fant vi ut at mobilbruker svært ofte flyktet etter kort tid, uten å bestille. Vi oppdaget også at ca 40 % av de øvrige mobile besøk gjerne ville finne sin nærmeste avdeling først, men slet med gjennomføringen og brukte gjerne 30 % lengre tid på «finn avdeling»-siden (sammenlignet med desktop), før de så flyktet.

Løsningen ble å lage en mobilvennlig utgave av bilglass.no, hvor vi gir besøkende to valg; 1. Ring hovednummer. 2. Finn nærmeste avdeling. Avdelingsvalget benytter GPS-teknologi som automatisk finner de fem nærmeste avdelingene ut fra brukers lokasjon. På avdelingssiden kan bruker bestille time direkte hos ønsket avdeling, enten via skjema, eller ved å ringe. 

For å generere trafikk til både desktop- og mobilside ble det lansert en kompleks, nasjonal søk-kampanje i Google AdWords, samt satt opp Remarketing for å minne på tidligere besøkende (som ikke har konvertert) på bilglass.no om å utbedre eventuell skade.