Tore_Ligaard_158 (2)

Den gangen Tore Ligaard åpna døra til Utbrudd

Vi har hatt gleden av å samarbeide med Tore Ligaard i snart 10 år. Dette er noen av våre wins på veien. 

300 %

i omsetningsvekst på nett, på kun to år! 

15-20 %

vekst i trafikk fra Google, år for år.

10X ROAS

på Google Shopping. 

Fakta om Tore Ligaard

Bransje: Faghandel innen dører, vinduer og garasjeporter

 

Størrelse: cirka 70 ansatte. 

 

Lokasjon: Trondheim, Stjørdal, Oslo, Stavanger, Namsos, Askim og Møre.

 

Case: Datadreven vekst i e-handel

Aktiviteter

 

- Performance marketing


- Innholdsproduksjon


- E-postmarkedsføring


- SoMe


- Analyse


- Konverteringsoptimalisering


- Utvikling av kampanjer og innholdskonsepter

Bakgrunn

Tore Ligaard er en tradisjonsrik familiebedrift, med røtter helt tilbake til 1962. Bedriften har opplevd kontinuerlig vekst siden oppstarten og er i dag Norges største faghandel innen dører, vinduer og garasjeporter, med syv fysiske avdelinger, samt en egen avdeling for e-handel. 

 

Utfordringer

Utbrudd har hatt gleden av å jobbe med Tore Ligaard i snart 10 år. De kom til oss med et ønske om å styrke sin digitale tilstedeværelse, og den gangen foregikk det meste på print, helt uten e-handel eller noen form for digital varekatalog. Tore Ligaard hadde store ambisjoner om å posisjonere seg for digital handel, noe som siden den gangen har vært vårt hovedfokus. 

 

Tiltak

Vi har fulgt og rådgitt Tore Ligaard i mange ulike utviklingsfaser siden samarbeidet startet. Til å begynne med handlet alt om å få etablert en god e-handel, og det å få mest mulig av varesortimentet tilgjengelig på nett - og deretter å posisjonere bedriften som den aktøren med høyest kompetanse og best produktutvalg. 

Vi har jobbet med konverteringsoptimalisering, forbedring av kundereiser, merkevarebygging, innholdsproduksjon, SoMe og performance, alltid med mål om å slå fjoråret. 

 

Resultater

Resultatene har vært enestående. Vi har hatt en jevn vekst på 15-20 % i økter fra Google organisk og Google Ads år for år, vi har opplevd en dobling i totalt antall økter i løpet av 5 år - og vi har hatt en omsetningsvekst på nett som ble triplet fra cirka 7 millioner til over 21 millioner på kun to år. Kampanjene vi har kjørt har stort sett alltid hatt høy ROI, og vi ligger på cirka 10X ROAS på Google Shopping, som er en svært viktig taktikk for oss. 

Merkevaren står sterkere enn noen gang, og Tore Ligaard har nå en solid e-handelsavdeling, med gode fagressurser som markedsførere, innholdsprodusenter og kundebehandlere som vi nærmest daglig samarbeider med.  

 

"Utbrudd har vært en svært viktig samarbeidspartner i lang tid, i flere ulike utviklingsfaser for Tore Ligaard. De er proaktive og tett på hele verdikjeden, og sammen har vi opparbeidet oss en unik posisjon i markedet."
- Georg Cappelen Andresen, Tore Ligaard

 

Next steps

Ambisjonene til oss og Tore Ligaard stopper ikke her. Vi jobber videre med å optimalisere aktiviteter vi beviselig ser fungerer, vi utvikler nye innholdskonsepter, og vi ser hele tiden etter nye tiltak som kan forbedre kundereisen ytterligere. Ligaard hever ambisjonsnivået ved å ansette flere interne ressurser på salg og marked, som gjør at vi har enda flere å spille på. Dette er et samarbeid begge aktører virkelig har vokst inn i, og som vi er svært stolte av å kunne presentere.

Nieuwe call-to-action