eplehuset-utbrudd

Eplehuset - Et langt og fruktbart samarbeid

I over seks år har vi jobbet tett på Eplehuset for å forsterke deres nettbutikk og markedsaktiviteter. Vi har gjennom årene utviklet en solid kampanjerigg som gir svært gode resultater for Eplehuset. I tillegg har vi bistått med å forsterke organisk synlighet i søkemotor og distribusjon av kampanjer.

1 169 %

Inntekter fra Google Ads økte med 1 169 % mellom 2017-2022.

199%

Konverteringsfrekvensen økte med 199 % fra 2017-2022.

290%

Økning i trafikk fra Google Ads med 290 % over samme tidsperiode.

Fakta om Eplehuset

Bransje: Elektronikkforhandler


Størrelse: Rundt 400 ansatte


Lokasjon: Trondheim og Oslo


Case: Langsiktig strategisk samarbeid på performance og netthandel

Aktiviteter

- Onboarding HubSpot Sales Hub og Marketing Hub

 

- Oppsett og optimalisering av Google Ads-kampanjer

 

- Strategi for Google Ads-kampanjer i hele kundereisen

 

- Prosjektbasert SEO

 

- Distribusjon av kampanjemateriell, i alle kanaler, i forbindelse med Holiday Season og produktlanseringer

Bakgrunn

Eplehuset er Norges største Apple Premium Reseller, og selger alle Apple produkter, i tillegg til tilbehør og andre elektronikkprodukter. Eplehuset har nettbutikk og har i tillegg 22 butikker spredt rundt om i landet. Eplehuset selger produkter til B2C markedet, i tillegg til å satse på B2B markedet med salg, leasing og systemløsninger.

 

Utfordringer

Eplehuset opererer i et high end marked innen forbrukerteknologi. Konkurransen er tøff, og Eplehuset konkurrerer med store nordiske varehus og IT-selskaper med store markedsføringsbudsjetter.

 

Resultater

Vi har jobbet med Eplehuset helt siden desember 2016. Et omfattende kampanjeoppsett på tvers av kanaler, for å dekke hele sortimentet i alle deler av kundereisen har gjort at vi har stor tilstedeværelse uansett hvor kunden befinner seg i sin kjøpsprosess.

SEO-audits av hele nettstedet, med nullpunktsanalyse, konkurrentanalyse, innholdsanalyse i tillegg til tiltakslister og malverk for nye kategorisider, produktsider og artikler.

Onboarding til HubSpot Sales Hub for å etablere en mer sømløs systemarkitektur i salgsarbeidet.

 

“Igjennom flere år har Utbrudd bistått oss i å gjøre kundereisen for kundene våre bedre. Ved optimalisering av en rekke kampanjer sammen med våre leverandører har vi virkelig sett oppsiden med å være synlig på riktig sted til riktig tid.” - Line Spets Ludvigsen, marked- og netthandelssjef

 

Resultater:

  • En sterkt fungerende omnikanal-strategi, spesielt i Google Ads, som har hatt en snitt ROAS på 32 % de siste to årene.
  • En god onboarding av HubSpot Sales og Marketing Hub som har styrket salgsavdelingen

Neste steg

Med Eplehuset jobber vi stadig med å optimalisere always on-kampanjeaktiviteter, i tillegg til å sørge for distribusjon av nye markedsaktiviteter. Det videre arbeidet vil bestå i å jobbe målrettet med å øke ROAS på hele produktsortimentet, forsterke merkevaren i markedet, jobbe med datadreven distribusjon av kampanjemateriell, samt utvikling av gode konsepter for B2B- og inbound markedsføring. 

Nieuwe call-to-action