Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Google signaler – Få innsikt i adferden på tvers av enheter

Google signaler forbedrer grunnlaget for analyse og rapportering med innsikt i adferden på tvers av enheter


Postet av:

Dato: 13.09.2018

Kategorier: Google Analytics, Remarketing


Tidligere har Google Analytics brukt en attribusjonsmodell som tillegger all kreditt for en konvertering til den sist brukte enheten i kjøpsprosessen. Dette har gjort det utfordrende å fullt ut forstå bruken av en nettside. 

 

Et eksempel er en bruker som gjør research på en nettside på telefonen på vei hjem fra jobb, for så å gjennomføre en handel på desktopen når han eller hun kommer hjem. Hvis vi ikke klarer å spore at det er samme bruker, vil en ut i fra dataene si at bruken på datamaskin er den viktigste, selv om grunnlaget for handelen ble gjort på telefon.

 

Foruten datadrevet attribusjon, som er tilgjengelig for brukere av Google Analytics 360 har det ikke eksistert en god modell som gir innblikk i kundereisen på tvers av enheter, før nå. 

 

Fordeler med Google Signals

Google-brukere har mulighet til å skru på «personlig tilpassing av annonser». Der dette er gjort, gir Google signals et mer korrekt bilde av bruken av nettsiden, noe som åpner for store muligheter for bedrifter og annonsører. 

 

  • Vi vil kunne rapportere et samlet antall brukere av nettsiden, i stedet for antallet enheter som har brukt nettsiden. 
  • Hvis en bruker har kjøpt et produkt i nettbutikken for 400 kr på mobil og for 500 kr senere på kvelden via desktop vil cross device-rapporten si 900 kr, altså den totale konverteringsverdien for brukeren.
  • Vi kan i større grad bruke tid på det som faktisk gir måloppnåelse, i form av å fokusere tid og ressurser basert på riktig data.
  • Det vil gi en riktigere forståelse av hvilken enhet kunder bruker ut i fra hvor de er i kundereisen.
  • Vi vil få større innsikt i hvordan annonseringen presterer, fordi vi kan se resultatet på tvers av enheter.
  • Med denne innsikten kan vi i større grad skreddersy remarketingkampanjer basert på hvor mange ganger en bruker besøker nettsiden din på tvers av enheter.

 

Som Google selv skriver på sin blogg:

 

With these new beta features in Analytics, we hope you’ll quickly see that by better understanding the customer journey across devices, you can create more relevant and useful experiences for your customers.

 

 

Hvordan aktivere Google Signals

  1. Gå inn på admin-panelet i Google Analytics
  2. Gå inn på områdeinnstillinger > Sporingsinformasjon > Datainnsamling
  3. Aktiver Google Signals

 

Denne funksjonaliteten finner du, når den er aktivert, i menyen under Målgruppe og På flere enheter. 

 

Google signaler er en kjærkommen funksjonalitet for oss som ønsker å forstå kundereisen bedre på tvers av mobil, data og nettbrett. Ta det i bruk, du også!