Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Google Marketing Live 2019

Fikk du ikke med deg foredragene fra Google Marketing Live? Her er en oppsummering av de største nyhetene fra Google!


Postet av:

Dato: 16.05.2019

Kategorier: Display og Programmatic, Google AdWords, YouTube


Goolge Ads får nye annonseformater og nye muligheter for å nå ut til flere potensielle kunder på. Det rulles ut flere spennende annonseformater som går på tvers av Google sine annonseplattformer i disse dager og i løpet av året.

 

Google Discovery Ads er en annonse som først og fremst er tilpasset Google Discover. Discover er din personlige «nyhetsstrøm», hvor du får innhold basert på interesser og aktive valg for hva du ønsker av innhold. For at dette annonseformatet skal bli så native som mulig på Google sine plattformer, kan du la Google velge sammensetning av bilde, tekst og overskrift. Da tilpasses annonsen med en relevant sammensetning, slik at annonseformatet passer inn på Google Discover, YouTube og Gmail, som er mulige plasseringer.

 


foto:Google

 

Gallery Ads er et format tilpasset mobilplattformen for søk, hvor du i tillegg til overskrift og beskrivelsestekst uthever annonsen med et galleri av bilder. Du kan ta med 4-8 bilder med egne overskrifter, og formatet gir deg mulighet til å ta enda større plass på mobil og få fortalt enda mer av budskapet ditt allerede i søkeresultatet til dine potensielle kunder.

 

Smart Bidding får mange flere tilpasningsmuligheter fremover i Google Ads. Du skal nå kunne optimalisere kampanjer som benytter smart bidding med «maximize conversion value», og du skal kunne bestemme hvilke konverteringer du ønsker optimalisering for, på kampanjenivå. Google vil la oss organisere dette med «Conversion sets» og «Conversion value rules», samt med mulighet for «Seasonality adjustments» slik at smart bidding kan ta høyde for dine kampanjer gjennom året.

 


foto:Google

 

Google Shopping er utvidet med Showcase Shopping Ads, som er en utvidet Shopping annonse. Du skal også kunne tilordne dine produkter til forhandlere som du ønsker skal kunne kjøre disse kampanjene for deg.

For at det skal bli kortere vei til kjøp for brukere, vil Google fremover tilby utsjekking og kjøp i sine plattformer uten at brukere trenger å gå videre til et nytt nettsted for å kjøpe produktet de har søkt etter.

 


foto:Google

 

Local Campagins, med mål om å få flere til å besøke fysisk butikk og ta kontakt ved å ringe, vil være tilgjengelig på Søk, Display, YouTube og Local/Maps. Muligheten for å optimalisere for butikkbesøk skal gi deg som har en fysisk butikk nok et hjelpemiddel for å få folk inn i butikken din.

 

Audience expansion er en sammenslåing av interesse og intensjonsmålretting, i et nytt verktøy som lar deg utvide og tilpasse målgruppestørrelsen/rekkevidden til din kampanje og dine mål.

 

Bumper Machine kommer som et nytt verktøy fra Google, hvor du skal kunne ta ditt eget videoinnhold og tilpasse det til Bumber Ads-formatet på YouTube. Dette er 6-sekunders annonser som benyttes i stor grad til brand awareness. Bumper Machine bruker maskinlæring til å klippe og sette sammen 3-4 nye 6-sekunders videoer av en lengre video du velger, som vil fokusere på brand og budskap.

 

Google Display & Video 360 (tidl. DoubleClick) får flere muligheter fremover, men først og fremst i USA, selv om vi håper dette åpner seg mer globalt også som resten av nyhetene.

«Audio ad invertory» som gir mulighet til å annonse på Spotify, Google play music og flere plattformer. Connected TV for å plassere annonser i streamingtjenester og youtube TV. Noe som er veldig spennende er at Google også har startet samarbeid med lineære TV selskaper, for å kunne tilby dette som en kanal for plassering av annonser. Det vil da også være mulig å nå de som ser på lineær-TV fra Google sitt annonseverktøy.

 

Her kan se alle foredragene som ble holdt over de to dagene.