Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Programmatic buying med værdata fra YR.no

Se hvordan vi brukte værdata til å styre annonseringen for Tempe Dekkservice

Verktøy:

YR.no API

AdWords scripts

Google Display 

Google Analytics


I oktober gjennomførte vi en kampanje for Tempe Dekkservice som var av den mer innovative sorten. Vi i Utbrudd har den senere tiden brukt mye tid på å finne ut hvilke eksterne faktorer som kan være med å påvirke en kjøpsprosess, og for Tempe Dekkservice er det spesielt èn ekstern faktor som spiller inn; nemlig været.

 

Det vi gjorde var å sette opp en datastrøm fra YR.nos API, som kommuniserte direkte med vårt Google AdWords MCC-center. Deretter definerte vi at alle brukere over 18 år, lokalisert på tettsteder innen en radius på ca 4 mil fra Tempe Dekkservice, var i vår målgruppe.

 

Neste steg var å få produsert bannere. Vi benyttet Uredd til denne jobben, hvor de produserte to ulike varianter. Den ene hadde et budskap som varslet frost, den andre snø. Alt ble lastet opp, systemet ble testet og det var nå bare å vente på væromslag.

 

Omsider meldte YR at gradestokken om en uke ville krype under 0 grader, da i Trondheim, på Orkanger, samt Stjørdal. Det var triggeren for kampanjen; i samme sekund ble annonsene distribuert på de fleste store norske nettsteder, kun synlig for brukere som fysisk befant seg i et av de tre områdene.

 

Vi opplevde to effekter med kampanjen. For det første så fikk Tempe Dekkservice en svært god sesong med mange nye kunder. For det andre så var budskapet i banneren til hjelp selv for de som ikke ble kunde, så brandingeffekten er også veldig tilstede.