Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Start 2016 med å ta et oppgjør med gammelt innhold

Noe av det lureste du kan gjøre i starten på et nytt år, er å gå gjennom gammelt innhold på nettsiden.


Postet av:

Dato: 18.12.2015

Kategori: Innholdsmarkedsføring


Her kommer 3 tips til hva du bør se på.

 

Det er fort gjort å fokusere på det nye innholdet som skal på plass, og glemme det som har vært gjort før. Her kommer noen tips til hva du bør gjøre med gammelt innhold.

 

Må noe oppdateres?

Innhold som er tidssensitivt, sørg for at det er oppdatert. Det er ingen god brukeropplevelse å komme til en side som enten gir tilbud, en tidsfrist eller informasjon om et arrangement som ikke lenger eksisterer. Oppdater eller fjern innholdet.

 

Skal det kjøres lignende frist, arrangement eller salg, kan siden oppdateres. Er innholdet utdatert og ikke lenger relevant, ei heller i fremtiden, kan det fjernes.

 

Viktig: Fjerner du innhold er det viktig at du setter en 301-videresending til annen relevant landingsside eller forsiden. På denne måten sørger du for at eventuelle lenker ikke sender besøkende til en 404-side.

 

Viktig viktig: Hvis en side med gammelt innhold rangerer godt, ikke fjern den. Se heller etter muligheter for å oppdatere innhold, og bygg på den rangeringen som siden har.

 

Resirkuler populært innhold

Benytt data fra Google Analytics eller annet statistikkverktøy som du har på siden. Hvilke gamle sider har hatt mye besøk, hvilke sider har god informasjon flere burde få med seg? I begge disse tilfellene kan du gjenbruke innholdet.

 

Er det flere artikler om samme tema, kan dette samles til en artikkel med for eksempel tips, råd eller «visste du at…».

Videoer kan transkriberes, gjøres om til bildegalleri eller bli en kort artikkel om innholdet i videoen. Har man guider eller steg-for-steg forklaringer på et produkt, kan dette være utgangspunkt for en bildeserie, som kan ligge i en gallerifunksjon på nettsiden og deles som album på Facebook, som lenker til det opprinnelige innholdet.

 

Her er det kun fantasien som setter grenser. Hva har besøkende vist interesse for og hva vil du de skal få mer info om? Omgjør dette innholdet til et annet format og tilpass eventuelle andre kanaler. Det gir mer innhold som kan bli synlig ved søk og til sosiale kanaler.

 

 

Har du flyttet innhold på nettsiden?

Over tid har nettsiden forhåpentligvis fått en del lenker som peker inn til siden. Har man gjort endringer på sidestruktur, innhold flyttet eller fått ny url av andre årsaker, bør dette avdekkes.

Det er kjedelig å miste verdifull trafikk ved at besøkende kommer til en 404 side.

 

Screaming Frog, Ahrefs og Majestic er verktøy du kan benytte til å finne lenker som peker inn til siden din.

 

Vi håper 2016 blir et innholdsrikt år for deg og bedriftens nettsider.