Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Snapchat-annonsering - nye muligheter for din bedrift?

Siden Snapchat lanserte sin egen annonseringsplattform har stadig flere norske aktører tatt det i bruk. Vi gir deg oversikten.


Postet av:

Dato: 13.09.2017

Kategori: Paid Social


Annonsemuligheter på Snapchat

Med den nye annonseringsplattformen til Snapchat er det nå mulig å lage annonser som vises etter My Story’s, i Discovery-seksjonen og i Our Story-delen til den populære bildedelingsappen. Annonsene vises i 3-10 sekunder som vertikal video eller stillestående bilde, og du kan kjøre kampanjer som optimaliseres for ulike målsettinger. Videre kan man velge mellom fire annonseformater:

  • Top Snap Only: Brukes til merkevaresynlighet og oppmerksomhet. Sender ikke brukere videre til eksternt nettsted.
  • Web View: Sender brukere til et forhåndsnedlastet nettsted, uten å forlate appen.
  • App Install: Benyttes for å få brukere til å laste ned en app med et sveip og trykk, uten å forlate Snapchat.
  • Long-form video: Brukes for å drive videovisninger. Her har bruker muligheter til å sveipe opp for å se en lenger versjon av f.eks. en filmtrailer eller en ”gjør det selv”-video.

 

Hvorfor annonsere på Snapchat?

  • Nest største sosiale kanal i Norge
  • Stor målgruppe i alderen 18-29
  • Hyppig eksponering

 

Annonseringsløsningen gir oss en unik mulighet til å nå et yngre publikum i et mer lekent og avslappet format, og med høyere frekvens enn i andre sosiale medier. Facebook er fortsatt sosial kanal nr. 1 for unge brukere, men Snapchat sniker seg opp til en god andreplass. Det er ikke lenger snakk om én regjerende sosial plattform, men en kombinasjon av flere som dekker brukernes ulike behov.

 

I Norge er det brukere i alderen 18-29 som regjerer på Snapchat. Dette, og Snapchat sin statistikk på verdensbasis, gjenspeiles i annonseringsplattformens målrettingsmuligheter hvor den øvre målgruppen stemples som 35+. Dette betyr likevel ikke at det ikke er mulig å nå eldre brukere. Tall fra Snapchat viser faktisk at andelen eldre brukere øker for hver dag som går, og vi kan dermed anta at de kommer med bedre aldersmålretting etter hvert.

 

Snapchat viser også til at brukere i gjennomsnitt åpner appen 18 ganger daglig og bruker mer enn 30 minutter i appen hver dag. Dette gir oss en indikasjon på hvor kort tid man bruker i appen hver gang man er inne, og at man potensielt blir eksponert for annonser svært hyppig i løpet av en dag. Dette må dermed ligge til grunn for utformingen av annonsen.

 

 

Snapchat – et nytt format, en ny brukeropplevelse

Formatet og bruken av Snapchat reflekterer en leken og avslappet stil. Man bruker linser, filter og bitmojis for å kommunisere hvor man er og hva man gjør, på en morsom og visuell måte. Dette påvirker i stor grad hvordan vi som annonsører må formidle våre budskap på. Vi må tilpasse innholdet til Snapchat-formatet, og kameravinkler, videoklipping og formuleringer må brukes på en annen måte enn i andre sosiale kanaler.

 

Ved å ha brukeropplevelsen i fokus kan man skape annonser som står i stil med resten av innholdet i en brukers Snapchat feed. Dette medfører mindre irritasjon, mer nytte og mer effektiv kommunikasjon. Har du noen gang sittet på bussen når det plutselig har dukket opp en Snapchat-annonse med ekstremt høy lyd? Irriterende, ikke sant? Mange reagerer instinktivt med å raskt klikke bort annonsen uten å få med seg budskapet. Dette er en av mange elementer man må vurdere i forhold til brukeropplevelsen på Snapchat når det kommer til utforming av annonse. ­

 

 

Utfordringer med Snapchat-annonsering

Det at Snapchat forhåndsnedlaster nettsider for å forbedre brukeropplevelsen er en positiv funksjon, men det byr på utfordringer i forhold til webanalysen. Hver visning av annonsen rapporteres i Google Analytics som en ny visning av nettsiden. Man må derfor være kritisk til rapporter som viser skyhøye visningstall på en nettside når en Snapchat-kampanje er gående.

 

Til tross for at Snapchat er en uformell og leken kanal er ikke annonsering bare lek og moro. Det finnes nemlig en rekke restriksjoner i forhold til innhold og utforming av annonsene. Visste du for eksempel at man ikke kan oppfordre til ”Swipe up” i form av tekst? Eller at man ikke kan ha autoavspilling av video på en landingsside?   

 

 

Hva kan vi hjelpe deg med?

Tror du at Snapchat kan være rett kanal for din bedrifts målgruppe? Ta kontakt med oss, så kan vi finne ut om dere bør satse på Snapchat og hvordan dere kan utnytte kanalen på best mulig måte.

­

Her kan du lese om Snapchat-casen vi gjorde for Eplehuset.

 

 

 

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-tracker-om-sosiale-medier-q117

https://forbusiness.snapchat.com/l/nb-no/blog/whos-on-snapchat-anyway