Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Nyheter fra Facebook sin utviklerkonferanse, F8 2017

Nytt analyseverktøy, kamerafilter og autosvar-muligheter for sider gir nye muligheter for markedsførere.


Postet av:

Dato: 24.04.2017

Kategori: Facebook


Mark Zuckerberg presenterte som vanlig noen nyheter og visjoner under sin keynote på konferansens første dag. Vi har sett på noen av disse og hva det betyr for oss som markedsførere.

 

Facebook hiver seg på Augmented Reality-bølgen

Facebook hadde i tiden før konferansen rullet ut Facebook-kameraet til alle sine apper – Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp. Brukerne benytter video og bilder mer og mer i sin kommunikasjon, og derfor ønsker Facebook å gjøre kamerafunksjonen mer sentral i sine apper.

 

I sin keynote sa Zuckerberg at de nå gjør kameraet til den første Augmented Reality (AR)-plattformen, og konferansen hadde et stort fokus på hvilken rolle AR vil ha i hvordan vi kommuniserer med venner og familie fremover. Augmented reality fikk luft under vingene med Pokemon Go, og Facebook ønsker nå å ta dette et steg videre gjennom å tilby ulike muligheter for utviklere til å bygge gode og interessante AR-opplevelser gjennom Facebook kamera.

 

Ett eksempel som ble vist fram var hvordan sammenkoblingen av kunstig intelligens (AI) og AR kan gi nye brukeropplevelser. Ved bruk av AI kan kameraet kjenne igjen gjenstander som for eksempel en vinflaske. Gjennom Augmented Reality kan man da vise brukeren informasjon om vinen som for eksempel årgang, smak og vurderinger fra andre brukere. Og etter hvert kan vi se for oss at man også kan få fram ulike sted i nærheten produktet kan kjøpes, og til hvilken pris.

 

I et annet eksempel ble lokasjon benyttet som en trigger for å vise ulikt AR-innhold. På lik linje med Snapchat kan man benytte seg av stedsfiltre, men Facebook ønsker å ta det enda lengre og viste hvordan en stor hvitmalt vegg ble benyttet som lerret for et kunstverk som kun eksisterte i den utvidede virkeligheten.

 

Muligheter for markedsføreren

Gjennom verktøyene til Facebook har du muligheten til å lage egne lokasjonsfilter som kan benyttes i Facebook kamera. Dette kan brukes til å lage lokale filtre for dine butikker, eller til spesielle arrangementer. Vi kommer tilbake med en artikkel om bruk av dette om kort tid:-)

 

Foruten å leke seg med filtre er det nok viktigere å gjøre informasjon tilgjengelig for Facebook fremover. Hvordan de ser for seg å hente relevant informasjon er usikkert, men vi kan nok anta at du bør sørge for at Facebooksiden inneholder oppdatert og utfyllende produktinformasjon etter hvert.

 

Facebook Spaces – nye muligheter i en ny virkelighet

Facebook benyttet anledningen til å lansere Facebook Spaces, en Virtual Reality (VR)-app som lar deg være tilstede sammen med andre i en virtuell virkelighet. I Facebook Spaces er du representert med en avatar som du til og med kan bygge med utgangspunkt i et bilde av deg selv!  Inne i den virtuelle verdenen har du muligheten til å utforske 360-graders bilder og video sammen med dine Facebook-venner.

 

Med dette tar Facebook VR fra å være noe man gjør alene til å bli en sosial opplevelse for alle. Dette ble forsterket ytterligere med lanseringen av to nye 360-kameraer som skal gjøre produksjon og distribusjon av 360-bilder og video mer tilgjengelig for mannen og kvinnen i gata.

 

Muligheter for markedsføreren

Med Facebook Spaces blir 360-graders innhold gjort mer interessant, da det gir muligheter for Facebook-brukere til å se på og utforske innholdet sammen med venner. Sjangsen for at brukere vil konsumere 360-innhold i større grad fremover er dermed tilstede. En mulighet her er å presentere produkter i 360-graders videoer og bilder, slik at produktene kan studeres nøyere og diskuteres sammen med venner i den virtuelle verdenen.

 

Messenger 2.0 med nye muligheter for Facebook-sider

Årets F8-konferanse markerer ett år med Messenger-bots, og det er nå over 100 000 chatbots på Messenger. Med Messenger 2.0 er det nå mulig å kommunisere med flere brukere i en samtale via chatbot. Blant annet kan man dele sanger via Spotify-boten eller reservere bord via OpenTable sin chatbot.

 

En nyhet som nok vil interessere mange side-administratorer er det som Facebook har kalt Smart Replies. Dette er rett og slett muligheten til å benytte seg av automatiserte svar i Messenger på ofte stilte spørsmål som åpningstider og kontaktinformasjon. En velkommen avlastning for flere sideadministratorer vil vi tro.

 

Vi fikk også se hvordan Facebook sin virtuelle assistent M kan benyttes i Messenger. Hvis du og vennene dine planlegger å gå ut å spise sammen, kan M foreslå hvor dere bør gå og legge inn avtalen i alle sin kalender.

 

Muligheter for markedsføreren

Det er usikkert hvor mye av informasjonen på en Facebook-side Smart Replies vil benytte seg av og hvilke typer spørsmål som automatiseres. Men uansett bør man sørge for å fylle ut så mye informasjon som mulig for å være på den sikre siden.

 

Om man får mange henvendelser på Messenger, kan man vurdere å få utviklet en chatbot som håndterer enda flere av henvendelsene enn det Smart Replies vil gjøre. Men, husk at ikke alle henvendelser bør besvares av en bot, og at mange brukere i mange sammenhenger fortrekker å snakke med en person framfor en chatbot.

 

Facebook Analytics - nytt analyseverktøy

Det som tidligere het Facebook Analytics for Apps er nå blitt til Facebook Analytics. Her får man et analyseverktøy for alle kanaler i Facebook-verdenen. Dette gjør at man kan følge alle Facebook-relaterte kontaktpunkt i kundereisen på ett og samme sted for en og samme bruker. Om du benytter deg av Facebookpixelen på nettsiden din, så vil du kunne se og bruke disse data sammen med de andre kanalene.

 

Gjennom et eget dashbord på plattformen, Automated Insights, vil Facebook presentere verdifulle innsikter som endring i kjøpsatferd og variasjoner i engasjement på tvers av byer.

 

Vi kommer med en fyldigere artikkel om Facebook Analytics om ikke altfor lenge.