Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Instagram-annonsering, våre erfaringer etter to uker

Det har nå gått to uker siden Instagram åpnet annonseringsslusa for alle.


Postet av:

Dato: 13.10.2015

Kategori: Instagram


Det startet med et par dager med misnøye fra brukerne (http://kampanje.com/reklame/2015/10/brukerne-raser-mot-instagram-reklame), noe som alltid skjer når annonser introduseres i kanaler som har vært reklamefrie. 

 

Annonsering i Instagram var en etterlengtet mulighet hos flere kunder, vi hadde derfor et par kampanjer klare fra dag 1.

 

Oppsettet gjøres via Power Editor, som flere er kjent med fra Facebook Ads. Det er relativt få som annonserer i Instagram ennå, mye av grunnen ligger nok i at Power Editor er langt mer komplisert enn Business Manager i Facebook. Regner med at Instagram vil gjøre det enklere for alle å annonsere der etter hvert.

 

Målretting:

Målrettingsmulighetene i Instagram er lik de som finnes i Facebook, og de to deler brukerdata på tvers av kanalene. Her er noe av det man kan dele målgruppene opp i:

  • Geografi
  • Kjønn
  • Alder
  • Arbeidssted
  • Jobbtittel
  • Interesser 
  • Bruksmønster

I tillegg kan man opprette egendefinerte målgrupper, hvor man kan målrette etter e-postlister, lookalike av målgrupper, remarketing og andre eksterne data. 

 

I oppsettet gjorde vi undersøkelser på hvor store målgruppene på Instagram ble sammenlignet med Facebook, og her ser det ut til at Instagram har litt under halvparten så mange brukere som Facebook, i Trondheimsregionen. 

 

Eksempel på annonse:

 

Her er en kampanje vi kjørte for Tempe VVS Senter. Produktet og bildet passer godt inn i Instagram, vi spiller på lag med brukerne som gjerne er opptatt av estetikk, fine bilder og godt design.

 

Den sosiale responsen var svært god. I løpet av kampanjeperioden på fire dager fikk vi over 150 likes og en solid porsjon med kommentarer og delinger. Kampanjen genererte ca. 1200 klikk til landingsside, og vi nådde i underkant av 20 000 mennesker. Da annonseringskonkurransen foreløpig er lik null på Instagram fikk vi også en svært fordelaktig snitt klikkpris på ca. 2 kroner. 

 

Kanaltilpasning:

Instagram-annonsering har kommet for å bli. Det blir nå vårt ansvar som markedsførere å sørge for at relevansen og konteksten blir riktig i mediet.

Man må huske at Instagram har vært fri for reklame, og brukerne har selv kunne bestemme over hvem de ønsker å følge, og med det styre hva de blir eksponert for.

Det er derfor viktig at man tar en avveiing på hva man ønsker å oppnå i annonseringen, at det ikke forstyrrer eller forpurrer opplevelsen, samtidig som det er relevant og synlig for målgruppen. Det gjelder i alle kanaler, men det er viktig å se mulighetene som ligger på Instagram som en selvstendig kanal.

 

Det er ikke sikkert en blåkopi av annonsene på Facebook vil fungere særlig godt på Instagram.