Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Google fjerner tekstannonsene i høyremargen

Hva betyr det for deg som annonsør?


Postet av:

Dato: 26.02.2016

Kategori: Google AdWords


Den 18. februar rullet Google ut en av de største endringene i AdWords vi har sett på lang tid; tekstannonsene i høyremargen i søkeresultatet ble fjernet.

 

Hvordan dette vil påvirke deg som annonsør vil avhenge av flere faktorer. La oss først se hvordan et søkeresultat nå ser ut.

 

Som vi ser i bildet er alle tekstannonsene til høyre fjernet, men det er gjort plass til en ekstra betalt annonse i toppen, over det organiske resultatet. Det er også gjort plass til inntil tre tekstannonser i bunnen av søkeresulatet, slik vi har sett på mobil en stund nå. Vi går nå altså fra inntil elleve tekstannonser i søkeresultatet, til maksimalt sju. På lokale søk, hvor kartoppføringene er representert, vil det kreve god skjermoppløsning om det i det hele tatt skal vises organiske søkeresultater. 

 

Hva skjer med høyremargen?

Høyremargen i søkeresultatet vil fremover bestå av Google Shopping-annonser ved produktsøk og Knowledge Graph som gir svar på ditt spørsmål direkte i søkeresultatet, slik dette eksemplet viser:

Vi venter i spenning på hvilke planer Google har for videreutvikling av Google Shopping og annonseløsninger i Knowledge Graph. 

 

Grunnen til at Google gjør dette

Her er den offiselle uttalelsen: “We’ve been testing this layout for a long time, so some people might see it on a very small number of commercial queries. We’ll continue to make tweaks, but this is designed for highly commercial queries where the layout is able to provide more relevant results for people searching and better performance for advertisers.” (Kilde: The SEM Post).

Selv om endringen er veldig stor så er den ikke så alt for overraskende. Google startet faktisk eksperimentering med annonser kun i toppen allerede i 2010, og etter hvert som mobil vokser videre så vil Google prøve å gjøre brukeropplevelsen så lik som mulig på de ulike enhetene.

Økt inntjening trenger heller ikke være argumentet, det er det for tidlig å si noe om. På den ene siden har det aldri vært viktigere å være topp 4, men samtidig er det nå flere topplasseringer tilgjengelige. 

 

Hva bør jeg som annonsør gjøre

For de som har jobbet med egen betalt søk-strategi for mobil så vil ikke dette by på store utfordringer. Forskjellen fra mobil er at du nå må optimalisere for topp 4 på desktop, kontra topp 2 (eller maks 3), slik vi er vant til på mobil. Sørg for å få maksimert kvalitetspoeng på alle annonsegrupper (ingen overraskelse) og sett opp script eller regler i AdWords som automatisk hjelper deg med budgivingen blant topplasseringene, basert på effekt.

Vi forventer på sikt hardere budkrig, sørg derfor for å måle ROI kontinuerlig etter hvert som konkurransen tilspisser seg.

Det er vel også verdt å nevne at Google Shopping trolig aldri har vært mer i fokus i søkeresultatet, så her forventer vi høyere effekt – men også høyere konkurranse.