Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Google Ads utvidede søkeannonser utvides!

Nå kan du ta enda større plass i søkeresultatet.


Postet av:

Dato: 23.08.2018

Kategori: Google AdWords


Google Ads' utvidede tekstannonser ble satt som standard i fjor. Nå kommer Google igjen på banen med nye forandringer for søkeannonsene. Som annonsører får du nå enda flere tegn til rådighet for å få frem ditt budskap. 

 

Flere felter og flere tegn

Nå utvides altså tekstannonsene med flere felter og med flere tegn per felt. De to overskriftene har nå blitt til tre overskrifter. Beskrivelsesfeltet har nå blitt til to beskrivelsesfelt. Antall tegn til rådighet i beskrivelsesfeltene har gått fra 80 tegn til nå 90 tegn.

 

De to første overskriftene vil fortsette å være obligatoriske, mens det nye tredje feltet for overskrift nummer tre vil være valgfritt. Men det er ingen tvil om at tre overskrifter tar mer plass og lar oss få frem et bredere budskap. På de større flatene som datamaskin og nettbrett vil den tredje overskriften bli lagt til i bredden, mens på mindre flater som mobil vises overskriftene på flere linjer. Her sier Google selv at den tredje overskriften vil vises oftere på mobilenheter med bred skjerm.

 

Det andre beskrivelsesfeltet vil også være valgfritt som den tredje overskriften. Men her er det ikke bare enda et felt som er nytt, men antall tegn til rådighet økes fra 80 tegn til 90 tegn. Dette gjelder for begge beskrivelseslinjene.

 

 

Tar større plass, men ikke alltid

Siden dette er en helt fersk nyhet og lansering av Google så blir ikke de nye feltene satt som obligatoriske, de liker gjerne å rulle ut slike endringer over lengre perioder. Dette var også tilfelle for når de lanserte utvidede tekstannonser.

 

Samtidig som Google gir oss disse nye feltene, enda en overskrift og enda et beskrivelsesfelt, så forteller de også at det ikke er noen garanti for at de blir med i søkeannonsen. Disse kan vises sammen med søkeannonsen i de tilfeller hvor det er nok plass på søkeresultatsiden. Det er derfor viktig å huske på at det viktigste budskapet, og det budskapet du alltid vil vise, må komme med i de to første overskriftene og i den første beskrivelseslinjen. Google kan så velge om de vil ta med hele overskrift 3 og hele beskrivelsesfelt 2 dersom det er nok plass og hvis de mener at det er relevant for brukeren som skal se annonsen. I enkelte tilfeller kan de også korte ned tekstene i disse nye feltene.

 

En viktig del av implementeringen av disse nyhetene fremover blir å gå grundig til verks med testing for å se hvor ofte vi kan dra nytte av feltene og om vi virkelig får frem budskapet tydelig nok i de tilfeller hvor Google korter ned tekstene for oss. Og selvfølgende blir det spennede å se utviklingen dette vil ha for klikkfrekvens, spesielt i starten, før "alle" har tatt det i bruk.

 

Mer info om dette fra Google finner du her.