Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Filtrere ut bots i Google Analytics

Vi så en stor økning i bots-trafikk, spesielt fra Semalt.com


Postet av:

Dato: 12.08.2014

Kategori: Google Analytics


Artikkelen er oppdatert 14.01.15

For en tid siden så vi en voldsom økning i bot-trafikk på flere av kundene våre. Den største synderen her var Semalt.com. Dette er en bot for en selskap som leverer analysetjenester, og etter å ha lest litt om dem, ser det ut til at tjenestene de leverer er tilgjengelig gratis gjennom webmaster tools fra både Google og Bing.

 

Til å begynne med var ikke denne trafikken til så mye bry, det var kun snakk om et par besøk i uka, så det hadde ikke det store utfallet for trafikktallene. Men plutselig skjøt trafikken fart. Vi så oss nødt til å begynne å manuelt legge inn filter for å fjerne trafikk fra denne kilden, og det var i utgangspunktet ikke noe stort problem, bare litt irriterende i grunn. Men Semalt var standhaftige og lot seg ikke fjerne så enkelt som med et filter eller to. Semalt brukte flere underdomener for å tvinge trafikken sin inn i rapportene selv om de i utgangspunktet skulle være filtrert ut. Hvorfor er ikke så lett å forstå, for boten ble ikke nektet adgang til sidene kun fjernet fra rapporteringstallene våre.   

 

 

Igjen ikke vanskelig å filtrere ut men fortsatt like irriterende. Og det ser det ut som Google også syntes. For 30. juli la de ut en rask og enkel løsning på sin Google + konto.

 

Det du må gjøre for å få fjernet denne trafikken fra rapportene dine er å gå til administratorfanen i Analytics.

 

 

Helt til høyre på denne siden ser du menyen for visinger. Her velger du innstillinger for visning.

 

 

Et stykke ned på denne siden finner du et valg for å filtrere treff fra kjente søkeroboter.

 

 

 

Huk av her og vips så forsvinner både semalt.com og andre boter som gir «falske» treff.

 

-Oppdatering-

Det viser seg at dette trikset ikke fungerer lenger på det som heter referal spam. Dette er falske henvisninger fra forskjellige nettsider som for eksempel semalt.com eller buttons-for-websites.com osv. Hensikten med disse henvisningene er at du som administrator skal se henvisningene og nysgjerrig som du er titte innom siden som henviser. For å kvitte deg med trafikk fra disse sidene må du legge til et filter for hver som sender spam.

Gå inn på administratorfanen og velg menypunktet filtre:

 

 

Trykk på «nytt filter» knappen og velg filtertype tilpasset. Velg så «Utelat» og finn henvisning i nedtrekks- menyen filterfelt. Skriv inn adressen du ikke ønsker henvisninger fra. Her er det viktig at du legger til «\» foran punktumet, slik som for eksempel Semalt\.com.

 

 

Gjenta prosessen for alle sider som sender henvisnings-spam, og kos deg med u-tilkludrede data.


Spammerene blir flinkere og flinkere til å omgå oss som prøver å fjærne dem fra analytics dataene våre Alfred har skrevet om hvordan man kan bruke segmenter for å fjerne spamen

Kilder:

Google

The grinning skull

http://helloseocopywriting.com/

http://www.sempdx.org/