Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Facebook Watch – Kampen mot YouTube og strømmetjenestene

Facebook Watch er en ny plattform for video på Facebook


Postet av:

Dato: 10.08.2018

Kategori: Facebook


Etter at Facebook lanserte Facebook Watch i USA i august 2017 har resten av verden ventet i spenning på å få en smakebit av den nye funksjonen. Og nå er kanskje den norske lanseringen rett rundt hjørnet. Vi har nemlig sett at enkelte Android-brukere har fått tilgang til funksjonen i Facebook-appen etter en oppdatering nå nylig.

 

Hva er Facebook Watch?

Watch er en strømmetjeneste for videoinnhold som blir gjort tilgjengelig via Facebook gjennom en egen tab, både i app og på desktop. I Watch får man opp en egen feed dedikert til videoinnhold fra Facebook og andre aktører.

 

I tillegg til video-snutter som vi kjenner fra dagens nyhetsfeeden kan man både se direktesendinger og hele serier i Facebook Watch. Seriene varierer i lengde og kan vare i alt fra 3 minutter til over én time, og defineres som alt fra nyhetssendinger til dokumentarer og drama-satsninger. Facebook Watch har blant annet kjøpt opp rettighetene til å eksklusivt sende enkelte serier. Blant annet den amerikanske versjonen av SKAM.

 

Facebook Watch har også en «watchlist» som gjør at man kan finne tilbake til videoinnhold lettere ved en senere anledning. I tillegg får man en oversikt over kanaler man følger og nye episoder fra disse. Begge disse funksjonene kjenner vi igjen fra YouTube.

 

Kampen mot YouTube og strømmetjenestene

Tidligere i år lanserte også Facebook «IGTV». Vi er overbevist om at lanseringen av både den og Facebook Watch indikerer en revolusjonerende kamp mot både YouTube og de andre strømmestjenestene om brukerne. Dette kan blant annet påvirke kjente strømmetjenester som Dplay og Netflix.

 

Hvilken betydning har lanseringen av Facebook Watch for annonsører?

Facebook har den siste tiden opplevd en nedgang i tidsbruken, særlig hos yngre brukere. Dette prøver de nå å bekjempe ved å tilby noe de vet ungdom bruker mye av tiden sin på, nemlig streaming. Og økt tidsbruk vil selvsagt gi hyppigere mulighet for å annonsere også mot denne forbrukergruppen.

 

Vi ser frem til lanseringen i Norge og gleder oss til å se hvordan dette vil bidra til nye video-opplevelser.