Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

Effektiv markedsføring med bruk av egne data

Du vet det kanskje ikke, men du sitter faktisk på en haug av data du enkelt kan ta i bruk i din digitale markedsføring.


Postet av:

Dato: 28.04.2016

Kategorier: Digital strategi, Display og Programmatic, Facebook, Google AdWords, Google Analytics


Her skal vi se på noen målgrupper du trolig selv kan sette opp – de er hyperrelevante og gir omtrent alltid svært god ROI. 

 

CRM, kunde- og e-postlister:

De fleste som driver en eller annen form for salg har en oversikt over kunder, gjerne med navn, telefonnummer og e-postadresser. Eller kanskje du allerede sender ut nyhetsbrev, og følgelig har en eller flere lister med e-postadresser? Dette kan brukes!

 

I Facebook (Custom Audience) og Google (Customer Match) kan du importere excel-filer med telefonnummer eller e-postadresser, og deretter målrette relevante annonser direkte til disse personene. Du kan også bruke denne listen som en referanse; speil dette publikummet og du ender opp med en målgruppe som består av nye potensielle kunder, med tilsvarende bruksmønster og egenskaper som dine eksisterende kunder.

 

Kampanjetips: Har du allerede en bra liste med mottakere på nyhetsbrevet, men ønsker flere følgere på Facebook? Hva med å opprette en Like-kampanje på Facebook, målrettet til nyhetsbrevmottakere, med ekskludering (negativ målretting) av de som allerede følger deg på Facebook? 

 

Facebook:

Har du et godt antall og utvalg av Facebookfølgere, og ikke bare venner, familie og bekjente, så sitter du på en gullgruve av data. Bruk Audience Insights for å få mer informasjon om de som følger deg og bygg egne målgrupper som består av disse personene, sammen med andre ønskede egenskaper som demografi og interesser. Bruk deretter denne dataen for å lage speilpublikum, slik at du ender opp med nye potensielle kunder som ligner din eksisterende fanbase.

 

Sørg også for å få lagt inn Facebook Pixel på din nettside, med definerte konverteringsmål. Dette gir deg mulighet til å kjøre Remarketing til brukere som har besøkt nettsiden din, har du nettbutikk kan du kjøre Dynamisk Remarketing, eller du kan speile publikummet på de som allerede har konvertert.

 

Kampanjetips: Hva med å kjøre en lojalitetskampanje på Facebook til brukere som har konvertert på din nettside to ganger de siste to månedene? 

 

Nettside: 

Nettsiden din florerer av data som kan brukes når du bygger målgrupper. Du kan lage ulike Remarketing-strategier ut fra hva brukerne gjør eller interesserer seg for; har du nettbutikk kan du kjøre dynamiske kryssalg-kampanjer med mersalgsprodukter de kan være interessert i, eller du lage en egen målgruppe som består av brukere som ikke har vært innom nettsiden din på en stund, og minne disse på at du fortsatt eksisterer.

 

Bruk også segmenter i Google Analytics, slik at du kan bygge målgrupper som eksempelvis består av dine beste kunder, speil deretter disse med Google Customer Match. Nå sitter du med en flunkende fersk liste med nye, brennhete potensielle kunder.

 

Kampanjetips: Sett opp et segment i Google Analytics, bestående av nye besøkende der brukerne i tillegg har tilbragt 20 % mer tid på siden enn snittet, men som ikke har konvertert. Rett et budskap om intro-tilbud til nye kunder, kun til disse personene. Sett i tillegg e-postadressene til dine eksisterende kunder som negativ målretting, så er du temmelig sikker på kun å treffe dine potensielle fremtidige. 

 

 

Lykke til! 

 

 

Bildet i artikkelen er fra Facebook og er en visualisering av brukeres vennskap på tvers av landegrenser.