Heisann! Her var det noe som gikk galt. Feil brukernavn eller passord, prøv igjen.

To viktige frister i Google AdWords for Q1 2017

Utvidede tekstannonser, ETA, blir standard i betalt SØK og krav om GTIN må oppfylles for Google Shopping


Postet av:

Dato: 16.01.2017

Kategori: Google AdWords


Extended Text Ads 

Nå tar snart utvidede tekstannonser helt over for standard tekstannonser. Fristen har blitt utsatt tidligere, men nå nærmer det seg endelig dato som er 31. januar 2017. Fra denne datoen vil det ikke lenger være mulig å endre eller opprette standard tekstannonse, men de som allerede finnes vil fortsatt bli vist. Det er med andre ord stor grunn til å gjennomføre denne overgangen nå hvis du ennå ikke har gjort det. Lurer du på hvordan utvidende tekstannonser er bygd opp kan du lese mer om utvidede tekstannonser i vår tidligere artikkel her.

 

GTIN - Google Merchant Center

GTIN blir en påkrevd attributt for datafeed til Google Shopping og Google Dynamisk Remarketing. GTIN er produsentens artikkelnummer på et produkt. Dersom det dog ikke finnes noe GTIN på et produkt kan det erstattes med å bruke MPN, produktets delenummer, sammen med merke på produktet. Google sier at GTIN skal bidra til at det blir lettere for de å vise de riktige produktene i Google Shopping når det gjennomføres et produktsøk i Google. Kravet har blitt annonsert tidligere og nå nærmer det seg fristen som er 14. februar 2017. Etter denne datoen vil produkter og evt. produktstrømmen som ikke inneholder GTIN bli avvist i Google Merchant Center. Her finner du mer informasjon fra Google om dette.

 

Oppsummert så bør du gjennomføre overgangen til utvidede tekstannonser nå. Etter 31. januar vil du ikke kunne endre eller legge til standard tekstannonser.
For deg som kjører Google Shopping og enda ikke har lagt til GTIN i produktstrømmen så har du frem til 14. februar på å gjennomføre dette. Etter det starter avvisningene i Google Merchant Center.

 

Lykke til!